Welke voordelen biedt een satijnen kussensloop?

Er zijn maar weinig mensen die een satijnen kussensloop gebruiken en dat is jammer. Maar tegelijkertijd ook wel logisch, want mensen hebben vaak geen idee dat verschillende stoffen verschillende effecten op ons hebben. Bij het kopen van beddengoed wordt er vaak vooral gekeken naar de prijs en eventueel kleur en dessin. Een satijnen kussensloop wordt dan vaak niet gekozen, omdat deze iets duurder is dan standaard katoen. Maar als je de voordelen zou kennen van satijn, dan zou je misschien een heel andere afweging maken. Daarom vertellen we jou daar graag iets meer over!

Kenmerken satijnen kussensloop

Voordat we uiteen gaan zetten welke voordelen satijn precies heeft en waarom je dus een satijnen kussensloop zou moeten gebruiken, moet je eerst weten wat satijn nu eigenlijk precies is. Mensen denken vaak dat het hierbij om een specifieke materiaalsoort gaat, maar dat is eigenlijk niet het geval. Het is namelijk geen stof, het zegt niet iets over de bestanddelen waar het materiaal van gemaakt is. Wat betekent het dan wel? Het geeft aan op wat voor manier een stof geweven is. Het geeft aan dat er een speciale weeftechniek gebruikt is, die ervoor zorgt dat alle garens heel dicht tegen elkaar aan liggen. Hoe levert dit nu voordelen op? Hoe maakt dit een satijnen kussensloop beter dan andere kussenslopen? Bij gewoon katoen, maar ook bij andere stofsoorten, is de ruimte tussen de garens groter. Hierdoor is het oppervlak eigenlijk wat ruw. Dat heeft een negatief effect op je huid en je haar. Deze schuren als het ware de hele nacht tegen de stof aan, wat natuurlijk geen positief effect heeft. Een satijnen kussensloop daarentegen is heel erg zacht en soepel. Dit voelt niet alleen heel erg prettig aan, het heeft ook nog eens een positief effect op jouw huid en haar!

Verschillende voordelen

Wat voor voordelen kun je merken als je gebruik gaat maken van een satijnen kussensloop? Je profiteert dan van:

  • veel minder knopen en klitten in je haar
  • vermindering van gespleten haarpunten
  • glanzend en gehydrateerd haar
  • minder puistjes en acne
  • voorkoming van rimpels

En dat zijn slechts een paar van de voordelen waar je van profiteert. Op de website van Satin Sleepers vind je een volledig overzicht van alle pluspunten van dit materiaal. Maar kort gezegd kunnen we stellen dat het jouw huid en haar dus gezond en gehydrateerd houdt! Daarnaast voelt het dus ook gewoon erg prettig aan terwijl je slaapt. Aangezien we ongeveer een derde van ons leven slapen, is ook dat natuurlijk een belangrijk pluspunt. Heb jij interesse in een satijnen kussensloop? Dan is het aan te raden om deze te kopen bij Satin Sleepers. Er zijn natuurlijk meer winkels die dergelijke slopen maken, maar bij Satin Sleepers hebben ze onderzoek gedaan naar de beste kwaliteit en hun producten zijn daar volledig op aangepast. Ze worden speciaal voor hen gemaakt, dus je kunt deze kwaliteit nergens anders vinden! Kijk je in hun shop, dan zie je dat je uit twee verschillende maten en meer dan tien verschillende kleuren kunt kiezen. Wil je optimaal profiteren van de voordelen van een satijnen kussensloop, dan koop je deze dus bij Satin Sleepers!