Kies jij voor het nieuwe online dating?

Jaren geleden, toen het internet net gemeengoed werd, werd online dating al snel een hype. Veel mensen gingen hier mee aan de slag, het was immers een heel nieuwe manier om mensen te kunnen leren kennen. Het betekende dat je niet langer hoefde te hopen dat je in het dagelijks leven iemand tegenkwam, met online dating kon je iedere dag mensen vanuit heel Nederland leren kennen. De mogelijkheid dat je een goede match vond, werden zo een heel stuk groter! Maar waar dit eerst heel populair was, ging de nieuwigheid er op een gegeven moment toch een beetje vanaf en de nadelen werden zichtbaar.

Nadelen online dating

Als je een profiel aanmaakte, dan kon je hier inzetten wat je wilde en dat betekende dat anderen dat ook konden doen. Hierdoor wist je nooit helemaal zeker of de informatie die je over iemand las wel klopte. Online dating werd ook lastiger omdat steeds meer mensen foto’s gingen plaatsen die niet van hunzelf waren of ze waren het wel zelf op de foto, maar dan tien jaar geleden. Je wist daardoor nooit zeker met wie je nu echt te maken had. Oplichting bleek een groot risico en dat zorgde er voor dat online dating op een gegeven moment steeds minder populair werd. Het kon immers maar zo zijn dat je dagen met iemand aan het chatten was, om er later achter te komen dat deze persoon helemaal niet was wie hij of zij zei te zijn. Tegelijkertijd riep het de vraag op bij mensen: wat dan? Moest je dus maar weer teruggaan naar het bezoeken van feesten, kroegen en veel andere activiteiten in de hoop dat je daar dan iemand tegen het lijf zou lopen dat goed bij jou past? Ook dat klonk niet zo aantrekkelijk voor veel mensen. Daarom bedacht drankjedoen online dating 2.0, een geheel nieuwe manier om via internet mensen te leren kennen!

Het beste van twee werelden

Koos je voor daten via internet, dan liep je altijd de kans op fraude doordat:

  • mensen gebruik konden maken van nepfoto’s
  • mensen oude foto’s van zichzelf plaatsten
  • mensen verkeerde informatie over zichzelf gaven

drankjedoen wilde deze nadelen van online dating ondervangen en dat hebben ze gedaan door het concept van speeddaten via internet te bedenken! Hierbij vind het eerste contact plaats via een beeldverbinding. Dat neemt meteen al een deel van het frauderisico weg, je hebt immers een rechtstreekse videoverbinding met iemand. Je ziet dus meteen het echte plaatje. Door met elkaar te videobellen als eerste stap in het proces van online dating, voel je ook al snel aan of er een klik is of juist helemaal niet. Een ander pluspunt is dat je zelf niet op zoek hoeft naar een match, dat doet drankjedoen voor jou. Jij vult in waar je naar op zoek bent en wie jij zelf bent en zij matchen vervolgens verschillende mensen aan jou die je via het online speeddaten kunt ontmoeten. Zo heb je een grotere kans dat er een goede match ontstaat. Zo biedt drankjedoen dus een heel nieuw concept voor online dating, op hun website leggen ze meer uit over hoe dit nu precies werkt!