Elektrische fietsen, een vertrouwd beeld in het verkeer

Kon je een paar jaar geleden nog verrast worden door een fietser die nog ver weg leek maar binnen een paar seconden zo dichtbij was dat hij je hem ternauwernood met je auto miste, inmiddels zijn we iets meer aan gewend geraakt aan elektrische fietsen. Je ziet ze overal: op routes waar veel schoolgaande jeugd langs komt en op verlaten polderweggetjes. Het zijn allang niet meer de bejaarden die zich de trotse bezitter van een e-bike mogen noemen.

Een goede investering

Dankzij de inhaalslag die is gemaakt op kwaliteitsgebied, loont het meer dan ooit om er eentje te kopen. Ontlaadden de accu’s in het begin nog snel en waren ze binnen een paar jaar helemaal op, wat resulteerde in een vervanging die bijna net zoveel kostte als een nieuwe elektrische fiets; tegenwoordig gaan ze heel wat langer mee en lopen ze bovendien niet zo snel meer leeg als de fiets even stil staat.

Kopen of leasen

Omdat het om een aanzienlijk bedrag gaat, kun je er naast kopen ook voor kiezen een elektrische fiets te leasen. In zo’n geval hoef je niet ineens een groot bedrag te betalen maar kun je al voor twintig euro per maand een e-bike rijden.

Online of bij de fietsenwinkel

Als je de benodigde framehoogte nauwkeurig bepaalt en precies weet welk type voor jou het meest geschikt is, is het heel goed mogelijk om een elektrische fiets online te bestellen. Zwaar trappen zal hij namelijk nooit..