Een rondje babykamers doen

Babykamers zijn er in alle soorten en maten. Je kunt gaan voor landelijk en lieflijk maar ook voor strak en modern. Het uitzoeken van een babykamer is leuk. Je kunt dit het beste in het begin van je zwangerschap doen omdat je als je buik al echt mee begint te tellen er misschien de energie niet meer voor hebt. Bovendien zit er meestal wel een behoorlijke levertijd op, behalve als je op Babykoop.nl bestelt: die leveren uit voorraad. Het is ook beter dat je de muren verft – of beter, laat verven – wanneer je zwangerschap nog pril is. Dan heb je nog genoeg tijd om het kamertje goed door te laten luchten zodat er geen schadelijke verfdampen meer aanwezig zijn. Gelukkig is er tegenwoordig een ruime keuze in verf op waterbasis. Dat is veel beter voor de gezondheid van je kindje dan olie- en terpentinelakken.

Een jongetje of een meisje?

Als je van tevoren het geslacht van je kindje al weet – of je houdt gewoon van neutrale kamers – dan zoek je op een andere manier dan als alles nog openstaat. Met neutrale babykamers kun je na de geboorte van je kind nog alle kanten op. Er zijn veel leuke accessoires verkrijgbaar om de babykamer jongensachtig stoer of meisjesachtig schattig te maken. Maar zelfs dan kun je nog kiezen voor neutrale accessoires.

Kinderbijslag

De prijzen van babykamers variëren enorm. Voor een paar honderd euro heb je bij een groot meubelwarenhuis al een budgetkamer, maar als je er het geld voor hebt en houdt van het kopen van het meest actuele en trendy design, kun je ook gaan voor een kamertje van één van de wat duurdere merken.

Online en op weg

Je zou je op het internet al kunnen oriënteren en het bladeren door zo’n glimmende catalogus is ook altijd leuk om te doen, maar om teleurstellingen te voorkomen is het toch aan te raden om de kamer ook eens in het echt te gaan bekijken. Bel of mail voor de zekerheid eerst even naar de winkel of de winkel ook wel echt in de showroom opgebouwd is.