Snowboard als accessoire

Je loopt als wintersporter vaak rond met sportuitrusting. Voor wintersporters zijn dat skilatten en -stokken en voor snowboarders is dat het aloude snowboard. Het is leuk om mensen te laten zien dat je over mooie uitrusting beschikt, maar voor wie een verouderd en ietwat versleten snowboard heeft is het minder leuk ermee te moeten paraderen. Je steekt ‘m niet even in je achterzak en met een oud en onaantrekkelijk snowboard kan de weg naar de piste extra lang zijn. Een snowboard is dus veel meer dan alleen een object om je favoriete sport mee te beoefenen, maar ook iets dat je outfit bepaalt en het beeld dat andere mensen van je zullen hebben.

Hoe voorkom je gêne?

Het zal sommigen geen bal interesseren, maar anderen zullen het niet leuk vinden om onderwerp van gesprek te zijn in de après ski als er gesproken wordt over het oude, versleten snowboard dat ze bij zich dragen. Daarom is het heel belangrijk je snowboard vanaf het moment van aankoop goed te onderhouden. Houd je snowboard schoon en uit de buurt van scherpe voorwerpen die beschadigingen kunnen veroorzaken. Kijk verder bij het kopen van een snowboard naar de materialen die gebruikt zijn; sommige materialen gaan langer mee dan andere materialen. Daarbij kan je een saai snowboard (met bijvoorbeeld maar één kleur) hipper maken met stickers of strepen in felle kleuren en met leuke patronen. Hierdoor kan je je snowboard een heel andere look geven. Stoer of sportief: het kan allemaal!

Kan dat pimpen ook misgaan?

Dat kan zeker misgaan! Verdiep je daarom in alle belangrijke wetenswaardigheden voor je je snowboard pimpt. Wat je erop plakt mag namelijk niet te veel gewicht toevoegen aan je snowboard of op een bepaalde manier uitsteken, want dat kan je belemmeren tijdens het sporten en daarmee gevaarlijk zijn. Bedenk ook dat stickers door slijtage kunnen verweren. Dit kan er op den duur mooi uit gaan zien, maar het tegenovergestelde is zeker ook mogelijk. Het is belangrijk dat je wintersportmateriaal, zoals je snowboard schoenen en snowboard bindingen veilig zijn!