Kies een geschikte wandelvakantie Spanje

Wil je een wandelvakantie Spanje doen? Dan kun je dit op veel plaatsen in het land ondernemen want Spanje heeft een mooie natuur met veel variatie. Je kunt er wandelen aan stranden, in het binnenland maar ook in de bergen kun je zeker terecht voor een mooie tocht. Het is maar net waar je zelf het liefste naar toe gaat.
Kies voor wandelen op het strand

Door de grote diversiteit in natuur kun je in Spanje als wandelaar zeker je hart ophalen. Ben je dol op het strand? Zoek dan eerst van tevoren een plaats uit waar je graag wilt wandelen en bekijk of er ook wandelroutes uitgezet zijn. Dit is vaak wel het geval maar mocht dit nu niet zo zijn dan kun je natuurlijk ook zelf een route uitstippelen. Je kunt dan meteen ook een overnachtingsadres bespreken zodat dit geregeld is en je de volgende dag weer verder kunt wandelen over een van de stranden die het land rijk is.

Kies voor wandelen in de bergen

Ben je een geoefende wandelaar en wil je wel een uitdaging aangaan? Dan is wandelen in de Spaanse bergen een aanrader. Je kunt een uitgezette route kiezen maar het is aan te raden goed te bekijken of je deze aankunt. In de routebeschrijving staat niet alleen hoeveel kilometer de tocht is maar ook wat voor hindernissen er onderweg te vinden zijn. Als je veel dient te klimmen is een goede training en conditie dan ook wel vereist.