Is Gran Canaria een geschikte vakantiebestemming voor mij?

Gran Canaria

Veel Nederlanders zijn al wel eens naar het eiland Gran Canaria geweest. Het eiland staat erom bekend dat het er bijna altijd mooi weer is. Wil je binnenkort op vakantie maar twijfel je of het eiland iets voor jou is? Of heb je nog geen idee wat je op het eiland kunt doen? Bekijk hier de meest bijzondere bezienswaardigheden en tip voor je vakantie naar Gran Canaria. 

Is er sprake van massatoerisme op Gran Canaria?

Eigenlijk zijn de kustplaatsen van het eiland gebouwd om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen ontvangen. Deze plaatsen beschikken over gigantische hotels en brede stranden. Dit in combinatie met veel zon, zorgt voor veel bezoekers. Toch is het eiland Gran Canaria meer dan een eiland voor massatoerisme. Er is namelijk veel meer mogelijk dan het aanbidden van de zon. Je kunt er voor kiezen om de cultuur te bekijken in de historische hoofdstad Las Palmas. Daarnaast is het mogelijk om uitgebreide fietstochten over het eiland te maken. Houd je niet van fietsen? Dan zijn er ook nog een aantal bijzondere wandelroutes op het eiland. Kortom, het eiland Gran Canaria is niet alleen een plek voor massatoerisme. Er is meer mogelijk op het eiland, zorg er alleen voor dat je niet op de drukke stranden blijft hangen, maar bekijk de mooie natuur en cultuur. 

Gran Canaria
<
Gran Canaria

De mooiste stranden van het eiland

Het eiland Gran Canaria heeft in totaal een kustlijn van 230 kilometer. Van deze 230 kilometer, bestaat ongeveer 60 kilometer uit stranden. Een van deze stranden is Puerto Rico. Dit is een kleine badplaats voor mensen die van druktes houden. Houd je daarentegen meer van rustige stranden? Dan kun je eens kijken in het noorden van het eiland. Hier bevinden zich meerdere rustige stranden.

Las Palmas, Gran Canaria