Bekende Sneakermerken in Nederland

In de sneakerwereld zijn er soms merken die er bovenuit lijken te springen. Iedereen weet wat voor schoen er wordt bedoeld met het merk Converse en dit geldt eveneens voor Nike. Dit zijn de oudere bedrijven. Echter, komt dit fenomeen ook voor met een jonger merk: Skechers. Het merk is net als andere sneakermerken ontstaan in Amerika in 1992. De schoenengigant produceert tegenwoordig in meer dan 100 verschillende landen voor alle soorten Skechers dragers. Zo zijn er mannen, kinder- en dames Skechers. De schoenen zijn tegenwoordig zo bekend dat beroemdheden als Britney Spears en Christina Aguilera er reclame voor maakte.

Van Skateschoenen tot Hardloopschoenen

Het merk begon eerst als fabrikant voor skateschoenen. Skechers had zich namelijk eerst als een skate-merk gepositioneerd. Pas later kwam het ruime assortiment die jij als consument kent. De sportschoenen en de hardloopschoenen zijn daarvan degene die over het bekende memory foam beschikken. Dit materiaal zorgt ervoor dat de voet zich vormt in de zool waardoor jij tijdens het rennen het gevoel krijgt dat je op over een wolken bed rent. Het is dan ook maar fijn dat de dames Skechers ook in een verschillende en vrolijke kleuren te vinden zijn zodat jij deze niet alleen tijdens het rennen aan hoeft.

De Modieuze Sneakers van Nu

De felle kleuren van Skechers is ook hetgeen wat herkenbaar is aan het schoenenmerk. Samen met het logo en de met memory foam gevoerde zolen zijn dat de grootste kenmerkende eigenschappen van het bedrijf. Ook bij de kinderschoenen zie je deze trend met de felle kleuren, hier gaat het een stap verder met lichtjes en neonkleuren die van ver te zien zijn. Dit is expres gedaan want sneakers of andere sportschoenen hoeven niet alleen praktisch te zijn. Een populaire sneaker, zoals Skechers, is vaak modieus of opvallend. Iemand die graag in sportkleding rondloopt kan zichzelf er dan ook in uiten.