Als herintreder een opleiding volgen

herintreder opleiding

Mijn eigen ervaringherintreder opleiding

Voor een herintreder opleiding volgen, kan nog wel eens een uitdaging zijn. Ik weet dit uit mijn eigen ervaring, toen heb ik het echt een tijdje niet makkelijk gehad. Ik ben ontslagen toen ik 35 was, terwijl ik het toen helemaal niet zag aankomen. Ik had een onwijs leuke functie met leuke collega’s en ik kon het ook met mijn leidinggevende goed vinden. Het was alleen zo dat ik niet full-time wilde werken omdat ik ook nog twee kleine kinderen had in die tijd. Uiteindelijk vonden zij iemand die wel 40 uur wilde maken en toen hebben ze mijn contract niet verlengd. Ik was hier de eerste tijd echt stuk van en wilde toen ook niet denken aan weer opnieuw gaan beginnen. Het was ook nog zo dat ik geen opleiding had, want aan deze baan was ik via via gekomen.

Toch de stap nemen

herintreder opleidingIk kwam toen op het idee om als herintreder een opleiding te gaan volgen. Het was inmiddels 5 jaar later en ik vond thuis zitten niet meer leuk. Mijn kinderen waren toen ook al een stuk ouder en gingen naar de middelbare school. Toen ik eenmaal ben begonnen met een cursus bij Fabius, wist ik niet dat het zo leuk kon zijn om te studeren. Inmiddels heb ik daar mijn diploma gehaald en ben ik aan het werk als telefoniste bij een super leuk bedrijf. Ik zou iedereen die ook over deze keuze twijfelt aanraden om eens langs te gaan op de website en een gratis brochure aan te vragen.