Natuurlijke cosmetica: ken jouw voordelen

De huid is niet alleen het grootste orgaan van het menselijk lichaam, maar ook een van de gevoeligste, omdat zij een groot deel absorbeert van de stoffen waarmee zij in contact komt, en dit geldt in het bijzonder voor cosmetica.

Wat zijn natuurlijke cosmetica?

Natuurlijke cosmetica hebben een basisformule die, afhankelijk van het type, niet-toxische ingrediënten kan bevatten zoals plantenextracten, natuurlijke conserveringsmiddelen, essentiële oliën of plantaardige additieven.

Natuurlijke gezichtsverzorging bevat geen chemische of synthetische ingrediënten. In de meeste gevallen worden de ingrediënten met grote zorg gekozen, omdat de mate van veiligheid die het gebruik van deze producten biedt zeker groter is dan die van conventionele cosmetica.

Belangrijkste voordelen die natuurlijke cosmetica je bieden

Het gebruik van natuurlijke gezichtsverzorging heeft ook enkele belangrijke voordelen voor het behoud van de gezondheid van de huid op lange termijn:

1. Ze worden aanbevolen door een dermatoloog

Conventionele cosmetica kan in sommige gevallen het ontstaan van irritaties of allergieën bevorderen. In het geval van natuurlijke gezichtsverzorging, die geen chemicaliën bevat, is deze mogelijkheid uitgesloten.

Artsen zeggen dat de geur van conventionele cosmetica zo sterk is omdat de fabrikanten proberen de specifieke geur van de chemische bestanddelen te verdoezelen. Bij natuurlijke cosmetica daarentegen ruikt je meestal slechts een subtiele geur van de planten die voor het verkrijgen ervan werden gebruikt.

2. Ze zijn geschikt voor alle huidtypen

Als je tot de categorie van mensen met een gevoelige huid behoort, moet je overwegen om verschillende natuurlijke of biologische cosmetica te gebruiken.

Dermatologen hebben mettertijd bevestigd dat natuurlijke producten geen roodheid of ontstekingen van de huid veroorzaken, noch andere aandoeningen die gewoonlijk geassocieerd worden met het gebruik van traditionele cosmetica, zoals acne of verschillende soorten dermatitis.

Daarom kunnen natuurlijke cosmetica worden gebruikt voor alle huidtypes en vooral voor de gevoelige huid.

3. Ze bevatten geen parabenen

Parabenen hebben de functie de houdbaarheid van een product te verlengen.

Studies hebben in de loop der tijd aangetoond dat parabenen een schadelijk effect hebben op het lichaam wanneer ze er voortdurend mee in contact komen, dus het zou ideaal zijn producten te vermijden waarvan het etiket vermeldt dat ze parabenen bevatten.

Natuurlijk bevatten natuurlijke producten ook conserveringsmiddelen, maar die worden gewonnen uit planten.