Hoe werkt klittenband tape?

klittenband kopen

Klittenband wordt gebruikt wanneer iemand twee items of zijkanten aan elkaar moet bevestigen. Eenvoudig aan te brengen, gemakkelijk aan te sluiten en te openen, het gebruik van klittenband is een doe-het-zelf- en ambachtelijke go-to als je eenmaal weet hoe je het op de juiste manier kunt aanbrengen om het op een muur, stof of ander oppervlak te plakken.

Wat is klittenband?

Klittenband is een tweedelige sluiting; de ene kant bevat een reeks kleine haken, terwijl de andere zachtere kleine lusjes heeft. De lussen worden aan de haken vastgemaakt wanneer ze tegen elkaar worden gedrukt, waardoor een veilige verbinding ontstaat die gemakkelijk te openen is door de ene kant van de andere weg te trekken.

Uitgevonden door George de Mestral en gepatenteerd in 1955, kwam de Mestral op het idee voor klittenband terwijl hij in 1941 op jacht was. Tijdens het jagen merkte hij dat de klitten van een klisplant aan zijn broek en aan de vacht van zijn hond plakten.

Toen hij onder een microscoop werd gelegd, realiseerde hij zich dat de boren zich aan bijna elke stof konden hechten vanwege hun duizenden kleine haakjes. Geïnspireerd ging hij op zoek naar een synthetische versie als alternatief voor knopen, ritsen en naaiwerk. Klittenband, dat sindsdien een begrip is geworden, wordt in veel andere toepassingen gebruikt dan de Mestral oorspronkelijk voor ogen had.

klittenband kopen

Klittenband kopen: welke kant op muren?

Ga je klittenband kopen? Vraag je dan af: aan welke kant van klittenband op muren? Het is belangrijk om eerst te kijken welk type je moet weten aan welke kant je de muur moet plakken. Velcro, een klittenbandsluiting, wordt gebruikt om twee items of zijkanten aan elkaar te bevestigen. Het wordt meestal verkocht in de vorm van een rol tape, maar is ook te vinden in strips. Meestal gaat één kant op een muur als het een zelfklevend type is.

Meer verhalen