Dit is heerlijk voor bij de koffie

recept appelflappen

Bij een heerlijke bak koffie hoort iets lekkers. Een koekje kan, maar op speciale momenten mag je jezelf verwennen met iets ander lekkers. Hieronder een recept appelflappen met een vleugje abrikoos, echt een stuk lekkerder dan de flappen uit de supermarkt en in een mum van tijd gemaakt. Toch liever iets zonder zelf aan de slag te gaan? Doe inspiratie op uit de lijst hieronder. Al kun je daarvoor natuurlijk ook zelf aan de bak.

recept appelflappen

– Appeltaart. Staat niet voor niets bij elk koffietentje wel op de kaart, een klassieker met of zonder slagroom.

– Bonbons. Echt niet alleen voor bij de thee. Vooral pure chocolade gaat goed samen met bittere koffiesoorten.

– Brownies. Alweer chocolade, want koffie en chocolade versterken elkaars smaak.

– Kaneelbroodjes. Een slokje van je latte of cappuccino en dan een hapje van je kaneelbroodje. Proef je wat dat met de smaak van je koffie doet?

– Cheesecake. Hoe donkerder je koffie, hoe passender een donkere cheesecake is. Dus karamel of noten bij je espresso, blauwe bessen bij je koffie verkeerd.

Het lekkerste recept voor appelflappen

Welke koffie je ook kiest, zelfgemaakte appelflappen smaken er altijd bij. Binnen een half uur genieten van heerlijke appellappen is eenvoudig en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Voor 6 stuks is dat:

– 6 plakjes bladerdeeg

– 1 grote appel

– 2 eetlepels abrikozenjam

– 1 theelepel kaneel

– losgeklopt ei

– (kaneel)suiker ter decoratie

Het bladerdeeg laat je ontdooien terwijl je de oven voorverwarmt op 200°C. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes. Meng in een schaaltje de abrikozenjam met kaneel en appel en zorg dat je alle stukjes appel goed bedekt. In plaats van abrikozenjam kun je ook suiker of een andere vruchtenjam gebruiken.

Leg het bladerdeeg met de punt naar beneden en verdeel het appelmengsel over ze onderste helften, hou de randen daarbij vrij. Klap het deeg over de vulling heen zodat je 6 driehoeken krijgt. Druk de randen met een vork goed aan.

Bestrijk elke flap met losgeklopt ei en strooi er wat (kaneel)suiker overheen. Bak in 15-18 minuten bruin en krokant in de oven. Heerlijk met slagroom of ijs, maar ook gewoon zo, als ze nog een beetje warm zijn.

Meer verhalen